Var får man tag på ett eller två 3-500Z?

Ameritron säljer dessa rör (via MFJ)
Svenska representanter är DXSupply och SRS
 
Tack för alla tips!
Anodplåten på ena EIMAC-röret i mitt Drake L7-steg släppte i svetsen och hamnade snett. Andra gången det händer på de ca 15 år jag haft slutsteget. Röret hade nog gått mellan 10000 och 15000 timmar hos mej. Jag hade ett oanvänt i reserv, men det visade sig ha kortslutning mellan styrgaller och glödtråd. Har provkört med ett rör, men törs inte dra på mer än 800W för att inte få för mycket gallerström och anodförluster.
Har sett att RF PARTs kinesiska egenbrandade rör har fått goda omdömen, men dom exporterar ju inte längre som påpekades. The DXSHops rör är stämplade med Thomson-CSF. Det kanske är samma rör som RF Parts brandar. Skulle ju vara sensationellt om det finns en rörfabrik i Frankrike. Lite konstigt bara att det står Thomson-CSF på lyktorna. Företaget bytte ju namn år 2000. Det kanske är något gammalt överskottslager. Eller så kanske kineserna använder sin gamla vanliga stämpel. Få se vad det blir.
Tack igen!
/Roland
 
Ja, då sitter det nya rör i slutsteget. Jag beställde från DX Shop på tisdag eftermiddag och idag fredag morgon ringde det på dörren och posten överlämnade ett paket med två matchade 3-500ZG, som det stod THOMSON-CSF på och under: "Made in China". Garantin är utfärdad av Penta Labs i Kaliforien, som tydligen också säljer rör i sitt eget namn. Det där med varumärken är en djungel, men det verkar bara finnas en fabrik i Kina som tillverkar just 3-500ZG, dvs som har grafitanod. Pentalabs säljer också 3-500Z med plåtanod, som Eimac hade.

Hur som helst funkar rören bra och vad jag kan bedöma exakt lika som de gamla Eimac-rören. 1 kW ut med 100 W in med L7ans PS.

När jag talade med DX Shop på telefon sades det att grafitrören hade en tillåten anodförlust på 600 W mot plåtrörens 500 W, men det hittar jag inte något stöd för i Penta Labs specifikationer.

Under tiden har jag kört med ett rör och 800 W ut med 100W in i slutsteget. Det är som ett Ameritron AL80-steg. Det har ju också funkat bra.

/Roland
 
Kul att du är nöjd med rören Roland!

Jag handlade 2st nya rör hos Rf-parts för en massa år sedan till mitt L7, de bar Rf-parts logga och bör därmed vara nån kinesisk variant. Tycker mig märka att de inte går lika varmt på högre banden tex 15M. Jag är mycket nöjd med de rören.

73´s de sm2vki
 
Back
Top