Alu i Stockholm.

SM0RCL

Well-Known Member
Hej allihopa.

Efter branden på Ståldepån i höstas så har de slutat med att lagerföra aluminium, dvs. man måste beställa etc. Vilket jag tycker är onödigt krångligt.

Är det någon som har koll på om det finns företag i Stockholm som har aluminiumrör som hyllvara. Söker 12,7mm eller 13mm.

73 de Kai

PS: Uppsala är också ett alternativ...
 
Arigo Teknik har höghållfasta material:
ARIGO Flygmaterial

Klicka på "Produkter" och sedan "Metall", och som tidigare sagts kolla priserna på de olika kvaliteterna innan du beställer.

73/ Kjell
 
Finns även på t ex Bauhaus i max 2m bitar, men rätt bra sortiment rör och profiler.
 
Det ser ut att bli till att beställa från Ståldepån.

Arigo har för korta rör (3.66m) och CGT har inte rätt mått. Well, då blir det ett projekt till våren att få upp en vettig 6m/10m antenn..

73 de Kai
 
Jag lyfter denna tråd lite. Någon som känner till aktuella inköpsställen i Stockholm nu aug. 2016? Jag funderar på alurör ca. 50mm med godstjocklek 4 eller 5 mm att använda som maströr ca. 4 meter långt.
Jag har sett att det finns ställningsrör med denna dimension för ca. 500 kr inkl moms men inte hittat någon försäljare i Stockholmstrakten.
73 Lars SM0TGU
 
Jag har fått svar från Layher nu. De har alurör diameter 48,3mm med en godstjocklek 4,0mm i 6,15 m längd. Pris 828,75 kr inkl. moms. Lite dyrt och jag behöver endast 4 meter.
Jag tar gärna emot tips på fler inköpsställen.
 
Jag kan ge en uppdatering angående priser jag fått när jag kollat runt i Stockholm. Kanske kan vara av intresse för andra. Gäller alltså alu-rör med diameter 48,3 mm och materialtjocklek 4 mm. Det skiljer en del i pris som ni ser:

- Layher 828,75 kr inkl. moms för 6,15 meter
- Ståldepån: 2525 kr inkl. moms antar att det är 6 meter
- Bengt Greinert: Endast godstjocklek 2 mm. Längd 4 m. Pris 812 kr inkl. moms

Flera andra säljer inte aktuell dimension. Jag har även försökt få tag i fler ställningsbyggare men inte lyckats hitta fler än www.stallning.se
 
Kan meddela att jag varit och handlat på Layher nu i Upplands Väsby. Det blev ett 4m galvat rör, 48.3mm och 4mm godstjocklek alltså ett vanligt ställningsrör. Funkar mycket bra att handla här och de tar swish. Nu ska bara det kortare röret bytas ut innan det blir halt och snö på taket...
 
Back
Top