SA5TOT

Discussion in 'Presentationer' started by SA5TOT, Sep 2, 2017.

 1. SA5TOT

  SA5TOT New Member

  Hej hej!

  Jag heter Henrik, bor i Eskilstuna och fick min licens i februari detta år.
  För 5 år sedan började jag med 27MHz, tyckte att det var spännande och fick sedan kontakt med några lokala radioamatörer. Jag beställde utbildningsmaterialet och började plugga hemma, men hade väldigt svårt med studiediciplinen, varpå pluggandet lades på hyllan. I vintras så ordnade den lokala radioklubben (SK5LW) en kurs för certifikat och jag hoppade på.
  Då jag är mer praktiskt lagd så tyckte jag att vissa bitar av utbildningen var lite kluriga, men jag klarade provet och är mycket stolt över det.

  Till vardags så är jag ledig. Förr hette det sjukpension, men nu heter det att jag får sjukersättning. Jag fyller dagarna med att läsa (om allt möjligt. Teknik, Filosofi, Religion, Historia, Poesi, Serietidningar), spela musik (både i band och ensam hemma), samla skivor (vinyl. mest svensk progg, punk, progrock och fusion), snacka radio och umgås med min dotter.

  När det kommer till radioutrustning så använder jag just nu en IC-2200H, en ID-51, en Anytone AT-6666 och en Baofeng. Antennen för 2m/70cm sitter uppe och är någon kopia av Diamond X-30, samt en 27½. Planen är att nästa köp ska bli en kortvågsrigg.

  Datorn är inte mycket att snacka om. En burk jag fick av en kompis för några år sedan. Använder bara Linux, men är långt ifrån duktig på det, även om jag använt det i ca 10 år.

  Där har ni mig. Tjing!

  /SA5TOT
   
 2. SM6OID

  SM6OID Well-Known Member

  Hej!

  Välkommen till forumet och varmt välkommen till en mångfacetterad hobby!
  Sett ur mitt perspektiv, kortvåg vidgar vyerna!
   
 3. SA5TOT

  SA5TOT New Member

  Tack!
  Jag väljer att ta dina ord för sanning :)
   

Share This Page