Datablad för Mini-Circuits blandare SBY-2 ?

Discussion in 'Hemmabyggen' started by sm6KWJ, Jul 11, 2017.

 1. sm6KWJ

  sm6KWJ New Member

  Hej

  Någon som har ett datablad för Mini-Circuits blandare SBY-2 ?

  Har varit i kontakt med Mini-Circuits, men då komponenten försvann ur sortimentet för 15 år sedan eller mer, så har de inte kvar det
   
 2. SA5A

  SA5A Well-Known Member

  Jag kanske har ett sådant. Kan leta lite, om du inte hittat det på webben. Vad behöver du veta? Det är vad jag minns en mixer som liknar SBL-1, men med bättre storsignalegenskaper, och behöver också högre LO-signal (+23 dBm, om jag minns rätt).
  /Sture
   
 3. sm6KWJ

  sm6KWJ New Member

  Letade på webben var det första jag gjorde, men då jag inte hittade något kontaktade jag Mini-Circuits. Har hittat påståendet om 23 dBm LO i det här forumet och har fått den att fungera tillsammans med en LO-generering med Si5351 som borde ge tillräckligt. Det hade varit intressant att se prestandakurvorna för isolation och blandningsförlust etc.
   
 4. SM7NTJ

  SM7NTJ Well-Known Member

  Hej Kan denna info vara till hjälp?
  https://app.box.com/s/3u2nidl2i440q5w79bepul5ain3ud2ff
  Data från en omgång mätningar på mixern av VK4YNQ.

  Om du söker här på ham.se så finns det en tråd om mixern från 2014 där den jämförs med 1:an och olika vilken transistor som kan vara lämplig i kretsen.

  73 de SM7NTJ Lorentz
   
  SM7NZB likes this.
 5. sm6KWJ

  sm6KWJ New Member

  Tack det är till hjälp :)
   
 6. SA5A

  SA5A Well-Known Member

  Jag har letat bland mina gamla pärmar, men hittar tyvärr inte något datablad för SBY-2. Men gissningsvis har du den viktigaste informationen i mätningarna av VK4YNQ och kanske något i den där länken det refereras till. mvh Sture
   

Share This Page