SA5TOT

Discussion in 'Presentationer' started by SA5TOT, Sep 2, 2017.

 1. SA5TOT

  SA5TOT Member

  Hej hej!

  Jag heter Henrik, bor i Eskilstuna och fick min licens i februari detta år.
  För 5 år sedan började jag med 27MHz, tyckte att det var spännande och fick sedan kontakt med några lokala radioamatörer. Jag beställde utbildningsmaterialet och började plugga hemma, men hade väldigt svårt med studiediciplinen, varpå pluggandet lades på hyllan. I vintras så ordnade den lokala radioklubben (SK5LW) en kurs för certifikat och jag hoppade på.
  Då jag är mer praktiskt lagd så tyckte jag att vissa bitar av utbildningen var lite kluriga, men jag klarade provet och är mycket stolt över det.

  Till vardags så är jag ledig. Förr hette det sjukpension, men nu heter det att jag får sjukersättning. Jag fyller dagarna med att läsa (om allt möjligt. Teknik, Filosofi, Religion, Historia, Poesi, Serietidningar), spela musik (både i band och ensam hemma), samla skivor (vinyl. mest svensk progg, punk, progrock och fusion), snacka radio och umgås med min dotter.

  När det kommer till radioutrustning så använder jag just nu en IC-2200H, en ID-51, en Anytone AT-6666 och en Baofeng. Antennen för 2m/70cm sitter uppe och är någon kopia av Diamond X-30, samt en 27½. Planen är att nästa köp ska bli en kortvågsrigg.

  Datorn är inte mycket att snacka om. En burk jag fick av en kompis för några år sedan. Använder bara Linux, men är långt ifrån duktig på det, även om jag använt det i ca 10 år.

  Där har ni mig. Tjing!

  /SA5TOT
   
 2. SM6OID

  SM6OID Well-Known Member

  Hej!

  Välkommen till forumet och varmt välkommen till en mångfacetterad hobby!
  Sett ur mitt perspektiv, kortvåg vidgar vyerna!
   
 3. SA5TOT

  SA5TOT Member

  Tack!
  Jag väljer att ta dina ord för sanning :)
   
 4. SM3ZBB

  SM3ZBB Grumpy ol´man

  Hejsan -TOT.
  Hoppas du inte är angelägen om att leva upp till min germanska association till suffixet :)

  Jag började också på samma sätt som dig, plus DX-ing, FRO och lite till i början av 70-talet. Det tog dessvärre många år innan jag gjorde slag i saken och erövrade en amatörradiosignal. Det berodde på att jag blev svårt drabbad av reumatism och därmed orörlig. Tänkte att jag måste försöka odla något intresse vidare som jag uppskattat i livet och som inte krävde allt för mycket kroppslig ansträngning. Jag kallade projektet "Aktiviteter i Livet Slutskede".... :)

  Hursomhelst gick jag till mig kroppsligen p.g.a. effektiva nya mediciner. Det blev en hel del portabelaktiviteter, antennfixande etc. och inte minst klubbaktiviteter. Slutskedet hoppas jag ännu dröjer. Hursomhelst har du ju funnit en hobby där du kan stimulera intellektet på många sätt, inte minst tekniskt. Och - det finns många därute som bara väntar på att få kontakt och snacka filosofi med dig.

  Välkommen!
   
 5. SA5TOT

  SA5TOT Member

  Hej!

  Nej, förhoppningsvis dröjer det ett tag. Jag har lite saker att fixa med först :)
  Härligt att höra att du blev bättre med rätt mediciner.

  Och tack ska du ha!
   
 6. SM3CIQ

  SM3CIQ Well-Known Member

  Hej TOT och ZBB, Först glad att höra att du funnit lindring ZBB. TOT Mer än välkommen, detta är en livslång hobby vilket jag är ett vittne på, började 1957 tog cert 1959, första QSO april -60 kör ännu ganska hårt..Men i dag fick jag ge mig, kom inte igenom pilen för VK9AR..Ibland går det, ibland inte, det är det som är spänningen (delvis i alla fall). Har kört Norfolk Island via flera expedtioner tidigare men alltid skoj att prova (80W half square antenn på 10 Mhz). Lycka till med din framtida karriär inom HAM-radions värld.
   
 7. SA5TOT

  SA5TOT Member

  Tack!
  Jag har förstått att det är en hobby med många, enorma förgreningar och det känns bra. På något sätt blir jag lugn av det oändliga. (Du ser, här kommer filosofin på en gång. Jag kan inte låta bli.). Hade hobbyn varit begränsad så hade jag stressat för att "få grepp om den". Nu verkar inte amatörradio vara något som man lär sig bemästra/förstå i en handvändning, och då ger jag det tid.
   

Share This Page